Algemene informatie

Meld je aan!

Gun je buurtgenoot of familie een tweede kans !

Volg een reanimatie cursus en meld je aan bij HartslagNu

Ben je al hulpverlener meld je aan bij HartslagNu 

Buren zijn sneller dan de ambulances! 

Waar zijn de AED’s in de buurt?

******

In Nederland krijgt jaarlijks 1 op de 1.000 inwoners een circulatiestilstand, ook wel hartstilstand genoemd. Van die slachtoffers worden er ongeveer 10.000 gereanimeerd. Dat zijn gemiddeld 200 reanimaties per week. De meeste reanimaties gebeuren thuis.

80.000 burgerhulpverleners nodig

Hoe meer burgerhulpverleners er in een 6-Minutenzone actief zijn, hoe beter het oproepsysteem werkt. Op dit moment zijn er ongeveer 90.000 burgerhulpverleners in Nederland. Om het systeem overal goed te laten werken zijn er nog eens 80.000 mensen nodig. Alleen zo zijn er overal in Nederland extra levens te redden.

In de Gemeente Stichtse Vecht slechts 0,2 burgerhulpverleners op de 100 inwoners!

januari 2016 – Hieronder een overzicht van de 17 ambulance regio’s die zijn aangesloten bij HartslagNu. Onderstaande getallen geven het percentage van het aantal geregistreerde burgerhulpverleners ten opzichte van het totaal aantal inwoners. In HartslagNu staan 85.753 burgerhulpverleners geregistreerd. Het aantal geregistreerde AED’s in HartslagNu is 8.106.

jKTfz5w9e9FhMu87T4UTNiIUj3jSh0CB-1

Help Stichtse Vecht uit het rood, wordt burgerhulpverlener!

Om een sluitend netwerk van burgerhulpverleners te vormen en de 6-minuten zones te kunnen garanderen, gebruikt de Nederlandse Hartstichting de norm 1 op 100 inwoners. Op het kaartje is te zien dat in het Utrechtse die norm bij lange na niet gehaald wordt.

Daarom streeft het Burgerinitiatief Hartreanimatie Stichtse Vecht naar groei van het aantal burgerhulpverleners: Volg een reanimatie training en meldt je aan bij HartslagNu.   Na aanmelding bij HartslagNu kun je dan ingezet worden in geval van nood.

Verder wil het Burgerinitiatief bereiken dat voldoende goed werkende AED’s beschikbaar zijn op alle uren van de dag. Daarvoor moeten AED’s achter (gesloten) deuren vandaan komen en beschikbaar komen op strategische plaatsen. Waar nog geen AED’s in de nabijheid zijn (de witte vlekken) moeten die er komen.