VAR NIEUWS: Stichting wil meer burgerhulp bij hartfalen

Schermafbeelding 2016-01-20 om 21.06.16
STICHTSE VECHT > Onderzoek heeft aangetoond dat mensen met een hartstilstand kunnen overleven, indien zij binnen 6 minuten adequate hulp krijgen. Deze hulp kan gegeven worden door omstanders met een basiskennis van reanimatie. De inzet van een Automatische Externe Defibrillator (AED) vergroot daarbij de kans op overleving van de patiënt aanzienlijk. De Stichting Reanimatie Stichtse Vecht heeft zich tot doel gesteld de georganiseerde burgerhulpverlening binnen de gemeente Stichtse Vecht te versterken en de beschikbaarheid van adequaat werkende AED’s te vergroten. Om hier meer bekendheid aan te geven zal in samenwerking met de gemeente Stichtse Vecht en de ambulancedienst RAVU een voorlichtingsbijeenkomst worden georganiseerd op maandagavond 28 september in Gemeentehuis Boom en Bosch, Markt 1, Breukelen.
De avond vangt aan om 19.30 uur Einde uiterlijk 21.00 uur
Met behulp van een presentatie zal het belang van burgerhulpverlening worden aangetoond en de cruciale rol van burgers bij het redden van levens bij een acute hartstilstand worden benadrukt. Ook is het van belang om bestaande lokale initiatieven te bundelen in een effectief netwerk voor de hele gemeente. Daarbij is een optimale AED-dichtheid noodzakelijk . Geïnteresseerden worden uitgenodigd deze voorlichtingsavond bij te wonen. . Na deze avond zal via de lokale media gecommuniceerd worden over dit initiatief en hoe burgers en organisatie zich kunnen aanmelden voor deze burgerhulpverlening.
Noot van de redactie
Het e-mailadres klopte niet, dus dat is verwijderd. Wij hebben aan de organisatie gevraagd om een werkend mailadres aan te leveren, als dat binnen is, zetten we het erbij.
Het juiste email adres is: hartreanimatiestichtsevecht@gmail.com