Nazorg reanimatie

Wij als stichting Hartreanimatie realiseren ons dat opgeroepen worden voor een reanimatie en/of daadwerkelijk reanimeren met goed of minder goed gevolg een heftige gebeurtenis kan zijn. Nadat u zoiets heeft meegemaakt kunt van alles ervaren wat u misschien niet herkent van uzelf of waar u zich zorgen over maakt. Naast dat u natuurlijk in uw eigen directe omgeving kan praten over hetgeen u overkomen is, zijn er ook  andere opties wanneer u het idee krijgt te veel last te hebben of vast te lopen in de verwerking.

unknown

Iemand reanimeren is een indrukwekkende ervaring.

Om deze gebeurtenis goed te verwerken, kan het helpen erover te praten met bijvoorbeeld familie, vrienden of collega’s. Indien nodig kunt u professionele hulp inschakelen. In Nederland is er een goed werkend nazorgplatform HartslagSamen voor burgerhulpverleners.

Na een reanimatie-oproep gaat alles heel snel. Het enige dat telt is zo snel mogelijk hulp te bieden, in de hoop dat het slachtoffer het overleeft.

Helaas loopt het niet altijd goed af. Als u hulp heeft geboden, is het belangrijk dat u zich realiseert dat het nooit uw schuld is. Zonder hulp had het slachtoffer het sowieso niet gered.