AED bij het gemeentekantoor beschikbaar voor omgeving

AED bij het gemeentekantoor beschikbaar voor omgeving

 

li: Deborah Verhoeks, Hoofd BHV. Midden: Jacqueline Koops, wethouder. Re: Ben Vreugdenhil, penningmeester, Stichting Hartreanimatie Stichtse vecht.

Sinds augustus is de Automatische Externe Defibrilator (AED) die in het gemeentekantoor hing, verplaatst naar een speciale kast aan de buitenzijde van het kantoor. Zo is deze AED, ook ’s nachts en in het weekeinde,  beschikbaar voor burgerhulpverleners in het geval van een hartstilstand.

 

Wethouder Koops (volksgezondheid): “Adequaat en snel ingrijpen bij een hartstilstand kan levens redden. (AED’s) zijn hierbij een belangrijk hulpmiddel. Daarom ben ik heel blij dat – als dat nodig mocht zijn – onze AED nu 24 uur per dag, 7 dagen per week kan worden gebruikt in de omgeving van de Endelhovenlaan. Mede dankzij de stichting Hartreanimatie Stichtse Vecht zijn er verspreid over Stichtse Vecht inmiddels 48 AED’s aangemeld bij Hartslag NU.”

 

Hartslag NU is een oproepsysteem dat burgerhulpverleners alarmeert zodra het nodig is. De AED’s kunnen door geregistreerde burgerhulpverleners worden opgehaald om te worden gebruikt bij een hartstilstand. Wanneer dat binnen zes minuten gebeurt wordt de overlevingskans van het slachtoffer een heel stuk groter.

 

Word ook burgerhulpverlener

Er zijn nog niet voldoende burgerhulpverleners beschikbaar in Stichtse Vecht. Weet u hoe u een AED moet gebruiken, meld u dan aan als burgerhulpverlener via www.hartslagnu.nl.

Wilt u graag leren hoe u omgaat met een AED, bijvoorbeeld omdat iemand in uw omgeving ooit een hartstilstand heeft gekregen? Neem dan contact op met Alexandra van der Schaaf (coördinator opleiding burgerhulpverleners). Email: aschaaf@kpnmail.nl of  06 10928636.

Zo werken we samen aan een ‘hartveilig’ Stichtse Vecht.