Hervatting van al het reanimatieonderwijs

Vanaf vandaag 4 mei kan al het reanimatieonderwijs worden hervat. Dit geldt ook voor scholingen van instructeurs. Ondanks dat de coronapandemie nog niet ten einde is, heeft de overheid tijdens de laatste persconferentie een aantal maatregelen versoepeld. Hiermee mag per 4 mei ook al het reanimatieonderwijs weer worden opgestart. De Nederlandse Reanimatie Raad maakt dit vandaag bekend.

Wij zijn blij met de versoepelingen omdat steeds meer (burger)hulpverleners al meer dan 2 jaar geen scholing hebben gehad. De Nederlandse Reanimatie Raad vraagt opleiders om hun cursussen te registreren in CoSy. Zo kunnen cursisten in de cursuskalender op de website van de NRR snel een geschikt moment vinden om hun vaardigheden weer op niveau te brengen. De NRR zal cursisten hier op korte termijn over informeren.

Vanaf 3 maart was het al toegestaan om EHBO- en reanimatiecursussen te geven aan personen die het nodig hebben voor hun beroep of bedrijf. Vanaf 4 mei is iedereen weer welkom bij een reanimatiecursus.

Verder adviseert de Nederlandse Reanimatie Raad het volgende:

  • Voor instructeurs en cursisten: overweeg zelf steeds opnieuw of onderwijs noodzakelijk is en de risico‚Äôs verantwoord zijn.
  • Voor instructeurs en cursisten die tot een risicogroep behoren: neem nog geen deel aan reanimatieonderwijs.
  • Voor ziekenhuispersoneel: volg noodzakelijke trainingen zoveel mogelijk in uw eigen ziekenhuis of in de regio.
  • Voor opleiders: wees alert op aanvullende lokale maatregelen en beperkingen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.