STAGfonds Stichtse Vecht schenkt 5 AED-buitenkasten

Hartreanimatie Stichtse Vecht kan weer verder en gaat nu op naar de 100 AED’s in Stichtse Vecht, die 7/24 beschikbaar zijn.
Door een gift van het STAGfonds kunnen 5 buitenkasten voor AED’s worden aangeschaft, die beschikbaar worden gesteld aan diverse initiatieven voor wijk-AED’s in onze gemeente.
De afgelopen 3 jaar heeft Hartreanimatie Stichtse Vecht met een startsubsidie van de gemeente voor de eerste 25 buitenkasten plus verworven middelen van diverse andere fondsen en particulieren meer dan 90 AED’s naar buiten gekregen. Op heel veel plekken in de wijken en kernen van de gemeente hangen de groene (en soms rode) levensreddende AED’s. Resultaat van vele lokale en particuliere initiatieven, die van Hartreanimatie Stichtse Vecht de buitenkasten kregen. Maar er zijn nog plekken waar nog AED’s moeten komen om de aanvang van reanimatie binnen de 6 minuten te garanderen. Om dat te bereiken werden aanvullende middelen gezocht. Een beroep op het STAGfonds was niet tevergeefs. Doorgroei op korte termijn naar boven de 100 AED’s ligt nu in het verschiet.
Het is belangrijk dat er niet alleen AED’s 7/24 uur beschikbaar zijn, maar dat er ook voldoende burgers zijn die kunnen reanimeren. Wilt u een reanimatiecursus volgen? Kijk elders op deze website en neem contact op met Alexandra van der Schaaf, die u kan helpen met het vinden van cursussen.