Vernieuw je certificaat hartreanimatie en blijf redder van mensenlevens

AED in buitenkastHartreanimatie Stichtse Vecht maakt bekend dat van zo’n 150 burgerhulpverleners het reanimatie-certificaat dreigt te verlopen of al verlopen is. Daardoor zullen ze binnenkort uit het HartslagNu-netwerk verwijderd worden en in geval van nood niet meer opgeroepen worden. Iets dergelijks geldt ook voor zo’n 15 aangemelde AED’s.

Burgerhulpverleners
Als het goed is zijn alle betrokkenen gewaarschuwd door HartslagNu, maar niet in alle gevallen is dat bericht door omstandigheden (bv. nieuw mailadres, bericht in spambox) bij betrokkenen binnengekomen. Daarom hierbij de dringende oproep om via een herhalingscursus het certificaat te vernieuwen. Voor heel Stichtse Vecht geldt voor de herhalingscursus het eenheidstarief van € 20, veelal te verhalen op de verzekering. Voor hulp bij het vinden van een herhalingscursus kan ieder contact opnemen met de coördinator opleidingen van Hartreanimatie Stichtse Vecht: Alexandra van der Schaaf. Voor verdere informatie over opleidingen, zie deze pagina.
Het kan ook zijn dat een herhalingscursus met goed gevolg is afgerond, maar dat vergeten is het te melden bij HartslagNu. Dan is het zaak de nieuwe gegevens op het account van HartslagNu in te vullen.

AED’s
Eigenaren en beheerders van AED’s worden doorgaans gewaarschuwd als de pads of accu vervangen moeten worden. Dat gebeurt meestal wel. Maar vervolgens wordt vergeten de nieuwe houdbaarheidsdata van die onderdelen te actualiseren in het systeem van HartslagNu waardoor deze AED’s uit het oproepsysteem worden verwijderd. Dat is inmiddels bij een tiental AED’s gebeurd. Hartreanimatie Stichtse Vecht benadert die eigenaren om dit te corrigeren.

Het zou mooi zijn als we met alle burgers ervoor blijven zorgen dat de hartveiligheid van Stichtse Vecht op zo’n hoog peil blijft als nu is bereikt. Daarmee zijn al vele mensenlevens gered. Met meer dan 100 AED’s die 7/24 bereikbaar zijn en meer dan 900 burgerhulpverleners doen we het goed, houden zo!