Meer AED’s op sportlocaties Stichtse Vecht

Uit: VAR Nieuwsblad.

Vincent Stapper en Anthony Fokker bij de AED van het Kikkerfort

Wekelijks worden ruim 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Een schok toedienen met een AED (Automatisch Externe Defibrillator) en reanimeren zijn in deze situatie van levensbelang! Reanimatie binnen 6 minuten vergroot de kans op overleven. Stichting Hartreanimatie Stichtse Vecht streeft naar een dekkend netwerk van openbare AED’s en burgerhulpverleners welke klaarstaan om in actie te komen wanneer ze nodig zijn.

Onlangs toen we op bezoek waren bij Sportraad Stichtse Vecht ging het balletje rollen vertelt Jan Willem van der Linden, voorzitter van St. Hartreanimatie Stichtse Vecht. We zaten met de sportraad om de tafel om te kijken waar ze ons konden helpen. Onze enthousiaste coördinator uit Vreeland zat hierbij ook aan tafel. Vincent Stapper wist met een enthousiast verhaal de handen op elkaar te krijgen. Nog diezelfde avond hadden we de toezegging van de gemeente dat ze alles op alles gingen zetten om hun AED’s op de verschillende sportlocaties 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar te stellen.

Sinds deze week hangt de AED van zwembad ’t Kikkerfort in een speciaal verlichte én verwarmde buitenkast. Zodra omstanders van een reanimatie 112 bellen zal de alarmcentrale de inzet van deze AED coördineren. Via het Hartslagnu-netwerk worden burgerhulpverleners opgeroepen om eerste hulp te verlenen tot het moment dat de ambulance arriveert.

Op korte termijn volgen ook de andere AED’s welke de Gemeente Stichtse Vecht in beheer heeft op haar sportlocaties. Ben jij in het bezit van een reanimatie, EHBO of BHV diploma en sta jij klaar als jou hulp nodig is in de straat waar je woont? Meld je dan snel aan via de website www.hartslagnu.nl